Beter omgaan met druk gedrag

Herken je dit gedrag?

Maak jij je ook zorgen om je kind? Wil je je kind begrijpen en beter om kunnen gaan met de woedeaanvallen? Zodat jullie weer van elkaar kunnen genieten en er weer ruimte komt om te kijken naar de kwaliteiten van je kind. Kom dan naar de workshop op 12 december.

Schermafbeelding 2017-10-23 om 20.20.10

Herken je je in de volgende punten?

Emoties

Je kind heeft heftige emoties, kan heel boos worden, verdrietig of angstig. Gelukkig kan je kind ook heel enthousiast zijn en vrolijk.

Druk

Je kind is druk en zoekt de grenzen op. Je wordt soms door anderen aangesproken. Ze vinden dat jij, je kind harder moet aanpakken. Jij weet dat dit niet werkt voor je kind, maar wat werkt wel?

Zorgen

Je maakt je zorgen, hoe ontwikkelt dit gedrag zich, wat betekend dit voor je kind en voor jullie gezin. Je weet ook dat je kind iets nodig heeft. Ook al vinden anderen je overbezorgd. Je weet alleen niet wat. Je wil je kind graag helpen en begrijpen.

Moe

Als je moe bent twijfelen aan jezelf als ouder. Doe ik het wel goed. Je wilt graag het beste voor je kind en je weet het soms echt even niet meer

Anders

Reageert je kind soms anders dan je verwacht. Kan het een opmerking maken de je niet direct kan plaatsen. Je weet soms niet wat er in het hoofd van je kind omgaat. Je wil zo graag je kind beter begrijpen.

Omgeving

Kan je kind wisselend reageren afhankelijk van de situatie, ruimte en omgeving. Bijvoorbeeld als het bij opa en oma is heel druk en grenzen opzoekend, terwijl het bij een ander familielid goed luistert en rustig is.

Echt, wanhoop nabij! Wéér niet naar school willen. We zijn 1,5 uur bezig geweest haar naar school te krijgen. 9u pas op school, maar met geen mogelijkheid de uit de auto te krijgen. Gillen, krijsen, schoppen noem maar op. Ik weet niet meer wat te doen

Herken jij dit of past de onderstaande situatie beter bij jou?

Hij beweegt de hele dag. Zit geen seconde stil en luistert gewoon niet. Ik heb al van alles geprobeerd. Ook de juf klaagt steeds. Als ze naar buiten komt lopen dan weet ik al dat ze weer naar mij toe komt om te vertellen wat er allemaal mis is gegaan. Ik vind dit vooral voor mijn zoontje zo vervelend.

Op 12 december geef ik een workshopavond voor ouders die tips en tools kunnen gebruiken.

Kan jij tips en tools gebruiken? Dan is deze workshop iets voor jou.

Wat levert deze workshop jou op:

Wat levert deze avond je op?

Je weet wat werkt voor jou kind.
Concrete en praktische tips die jij de volgende dag kan direct kan toepassen.
herkenning en erkenning
Meer rust en duidelijkheid
Je krijgt grip op de situatie

Wat vonden anderen ouders van deze workshop:

“Ik ben zelf veel relaxter” Diana moeder van 2 zonen van 4 en 6.
“Een leuke en leerzame avond en het werkt echt met de consequenties.” Barbara moeder van dochter en 2 zonen.
“Mijn zoontje is van 4 is prikkelgevoelig, hij is erg zelfbepalend en kan als hij zijn zin niet krijgt eg boos gedrag vertonen. Ik heb op deze avond een alternatief gekregen voor dreigen. Dat wil ik gewoon niet meer. En tips hoe ik dingen kan ombuigen.”  Natascha
“Onze zoon van 7 uit zich alleen thuis. Hierdoor kan hij thuis erg druk zijn en weet hij van een ophouden. Op die momenten weten we niet tot hem door te dringen en gaat hij maar door, waardoor er strijd ontstaat die we niet willen. Tuurlijk mag hij zich thuis uiten maar op een gegeven moment is het genoeg en komt het niet meer bij hem binnen. Hem apart nemen of op de gang zetten heeft geen zin. Hij blijft grapjes maken en zichzelf erg leuk vinden waardoor hij niet luistert en maar doorgaat. Na 14 dagen heb ik contact met de ze moeder en vraag haar wat er anders is. “Ik ben zelf rustiger. Ook hebben we dingen op school verandert. De positieve aandacht die ik hem nu geef vind hij fijn. Dat zie je aan hem. Hij is ook veel minder agressief.”  Inge
“Die tip van op een andere manier aangeven wat ik verwacht, daar kan ik echt wat mee. Was me er nooit van bewust.” Mirjam moeder van 2 zonen die samen erg veel ruzie maken/ vechten.
“Onze dochter (11) is hoogbegaafd/hooggevoelig. Dit uit zich in een aantal gedragingen, zoals bijvoorbeeld op school veel geluid maken en vaak niet willen beginnen met haar taken. Dit is thuis ook zo. Als we hier vervolgens wat van zeggen dan kan ze hier fel op reageren. Ik ben dan vaak wat kortaf, waardoor de zaak makkelijker escaleert. Er zijn wel meer dingen die spelen.”  Na  2 weken heb ik contact met deze vader. Hij is blij dat hij gegaan is naar de avond. ‘Ik kan haar nu iets beter begrijpen, hierdoor reageer ik anders. Dat zorgt voor minder uitbarstingen en is de sfeer een stuk gezelliger.” Robert vader van 3 kinderen.

 

Locatie: Praktijk Wenskan

Zevenaar.

We starten om 19.30 uur en stoppen om 22.00

Kosten: 35 euro

Bij een aanmelding krijg je een bonus:  een persoonlijk gesprek van 30 minuten.