Beter omgaan met druk gedrag

Herken je dit gedrag?

Maak jij je ook zorgen om je kind? Wil je je kind begrijpen en beter om kunnen gaan met de woedeaanvallen? Zodat jullie weer van elkaar kunnen genieten en er weer ruimte komt om te kijken naar de kwaliteiten van je kind. Kom dan naar de workshop op 24 april.

Schermafbeelding 2017-10-23 om 20.20.10
Luistert je kind niet altijd
Zoekt je kind de grens op
Zorgt het drukke gedrag voor lastige situaties

Herken je je in de volgende punten?

Emoties

Je kind heeft heftige emoties, kan heel boos worden, verdrietig of angstig. Gelukkig kan je kind ook heel enthousiast zijn en vrolijk.

Druk

Je kind is druk en zoekt de grenzen op. Je wordt soms door anderen aangesproken. Ze vinden dat jij, je kind harder moet aanpakken. Jij weet dat dit niet werkt voor je kind, maar wat werkt wel?

Zorgen

Je maakt je zorgen, hoe ontwikkelt dit gedrag zich, wat betekend dit voor je kind en voor jullie gezin. Je weet ook dat je kind iets nodig heeft. Ook al vinden anderen je overbezorgd. Je weet alleen niet wat. Je wil je kind graag helpen en begrijpen.

Moe

Als je moe bent twijfelen aan jezelf als ouder. Doe ik het wel goed. Je wilt graag het beste voor je kind en je weet het soms echt even niet meer

Anders

Reageert je kind soms anders dan je verwacht. Kan het een opmerking maken de je niet direct kan plaatsen. Je weet soms niet wat er in het hoofd van je kind omgaat. Je wil zo graag je kind beter begrijpen.

Omgeving

Kan je kind wisselend reageren afhankelijk van de situatie, ruimte en omgeving. Bijvoorbeeld als het bij opa en oma is heel druk en grenzen opzoekend, terwijl het bij een ander familielid goed luistert en rustig is.

Echt, wanhoop nabij! Wéér niet naar school willen. We zijn 1,5 uur bezig geweest haar naar school te krijgen. 9u pas op school, maar met geen mogelijkheid de uit de auto te krijgen. Gillen, krijsen, schoppen noem maar op. Ik weet niet meer wat te doen

Herken jij dit of past de onderstaande situatie beter bij jou?

Hij beweegt de hele dag. Zit geen seconde stil en luistert gewoon niet. Ik heb al van alles geprobeerd. Ook de juf klaagt steeds. Als ze naar buiten komt lopen dan weet ik al dat ze weer naar mij toe komt om te vertellen wat er allemaal mis is gegaan. Ik vind dit vooral voor mijn zoontje zo vervelend.

Dit zijn 2 voorbeelden. Misschien loop jij tegen hele andere dingen aan. Ieder kind is anders. Er is voldoende ruimte om ook jou situaties in te brengen. Dit kan ook anoniem. Door vooraf een mail te sturen.  Het belangrijkste is dat jij na deze avond handvaten hebt om de situatie te verbeteren of te veranderen. Pak deze kans. Na 2 weken hebben we ook nog een persoonlijk gesprek. Je mag dan al je vragen stellen.

Op 06 maart geef ik een workshopavond voor ouders die tips en tools kunnen gebruiken.

Kan jij tips en tools gebruiken? Dan is deze workshop iets voor jou.

Wat levert deze workshop jou op:

Wat levert deze avond je op?

Je weet wat werkt voor jou kind.
Concrete en praktische tips die jij de volgende dag kan direct kan toepassen.
herkenning en erkenning
Meer rust en duidelijkheid
Je krijgt grip op de situatie

Locatie: Praktijk Wenskan

Zevenaar.

We starten om 19.30 uur en stoppen om 22.00

Kosten: 35 euro

Inclusief een persoonlijk gesprek, 2 weken later