Je voelt je … en je leest allemaal dingen over hoe  fantastisch het leven kan zijn. Als je het eindelijk aan iemand durft te vertellen hoe het daadwerkelijk met je gaat. Hoe jij je voelt krijg je allemaal goede tips over hoe je je anders kan voelen. Allemaal leuk bedoeld. Dat is alleen niet wat je had gehoopt. Je wilde dat ze zou luisteren, dat ze je zou zien en dat ze je had gehoord. Nee je hoort alleen dat wat je allemaal verkeerd doet en wat je allemaal beter kan doen.

Je wil alleen maar een knuffel.

Dat er begrip is.

Dat ze zegt: “je hebt het moeilijk met je kind, dat je het graag allemaal goed wil doen en dat je twijfelt en je zorgen maakt. Je weet even niet meer wat je moet doen. Je bent moe.”

Je weet echt geen oplossing, er zitten allemaal gedachten in je hoofd en je maalt en maalt. Je hebt al zoveel geprobeerd en het lukt niet om het te veranderen.

Alle wijze lessen over positief denken, hoe je met je mind de situatie kan veranderen,  je bent er klaar mee. Het levert je vooral als ouder een schuldgevoel op. Het ligt dus allemaal aan jou. Je hebt weer het gevoel dat jet het weer niet goed doet.

Je wil echt heel graag je kind beter begrijpen. Je wil meer rust en harmonie. Geloof mij, er zijn veel ouders net als jij. Ze weten even geen uitweg meer. Veel blijven in de situatie zitten en ondernemen geen stappen. Ze hopen dat het over gaat. Ze stoppen hun gevoel weg.

Werkt dit?

Ik geloof dat het niet werkt om de negatieve emoties te negeren. Alleen positief denken is niet de oplossing en wegstoppen al helemaal niet. Je kent het misschien nog wel een duveltje in een doosje en als je de deksel open doet dan springt hij uit een doosje. Hij is niet weg. Hij is alleen verstopt. Zo is het ook als je emoties wegdrukt. Het is niet weg of opgelost. Nee het zit er nog, het zorgt ervoor dat je sneller boos bent of het kost je veel energie.

Juist door de emoties te zien, door er ruimte voor te maken, komt er ruimte.

Ruimte voor verandering, ruimte voor geluk, harmonie en rust.

Wil jij graag de sleutel voor deze verandering, klik dan op deze link en vraag een gesprek aan. Iedere week plan ik 2 uur ruimte in om in gesprek te gaan met ouders die graag anders willen. Wie weet praat ik deze week met jou. Zeg ja, ja tegen verandering.

Laat een reactie achter